Visų puikiai pažįstami pasakos herojai trys paršiukai pasakoja apie savo neįtikėtiną kelionę laiko mašina, kuri nukelia mus ir į pasaulio sukūrimo pradžią, ir į Egipto civilizacijos laikus, į didžiojo badmečio ir į šių laikų pertekliaus karalystę. Statydami namelius iš skirtingų medžiagų pamatysime, kaipgi kuriame savąjį organizmą? Žaisdami atrasime, kodėl vieną maistą vadiname šiaudiniu; kas nutinka su gerais, tačiau bet kaip valgomais maisto produktais; ir kaipgi išmokti taisyklingai subalansuoti mums reikalingas maisto medžiagas? Visi kartu statysime sveikos mitybos piramidę, atrasdami, kad kiekvienas produktas turi ne tik savo vietą, bet ir savo vertę. Kaip teisingai susikrauti priešpiečių dėžutę ir kaip derinti skanėstus? Kas nuo šiol diktuos naują madą mūsų mokyklos valgykloje? Ir dar daugybė kitų iššūkių laukia visų paršiukų mylėtojų, tačiau kaipgi be vaišių? Edukacijos pabaigoje visų lauks siurprizas: dar niekada neragautas delikatesas!
Edukacija „Trijų paršiukų kelionė laiko mašina" skiriama kasdieninio maisto kultūrai pažinti ir taisyklingiems mitybos įpročiams formuoti. Per asmeninę patirtį: sprendžiant užduotis, vaidinant, uostant, ragaujant bei parsinešant dienos ar net savaitės sveikuolio meniu, vaikai bus supažindinti su sveikos gyvensenos ir mitybos piramide, mokysis atsakomybės pasirenkant užkandžius, sužinos dienotvarkės svarbą. Bus ugdomi taisyklingi valgymo įpročiai – ragavimas, uostymas skirtingo skonio maisto, prieskonių, ilgas kramtymas, sotumo jausmo pajutimas, aplinkos pasirinkimas, estetikos lavinimas.
Edukacija „Trijų paršiukų kelionė laiko mašina" skiriama kasdieninio maisto kultūrai pažinti ir taisyklingiems mitybos įpročiams formuoti. Per asmeninę patirtį: sprendžiant užduotis, vaidinant, uostant, ragaujant bei parsinešant dienos ar net savaitės sveikuolio meniu, vaikai bus supažindinti su sveikos gyvensenos ir mitybos piramide, mokysis atsakomybės pasirenkant užkandžius, sužinos dienotvarkės svarbą. Bus ugdomi taisyklingi valgymo įpročiai – ragavimas, uostymas skirtingo skonio maisto, prieskonių, ilgas kramtymas, sotumo jausmo pajutimas, aplinkos pasirinkimas, estetikos lavinimas.
Edukacijas veda 4 vaikų mama Vita Zupkauskienė, VšĮ Vilniaus universiteto Santaros klinikų Vaikų ligoninės gydytoja, turinti 6 metų patirtį vasaros stovyklose cukriniu diabetu sergantiems vaikams bei 3 metų darbo patirtį stovyklose su gatvės vaikais.
|